Григор Димитров отпадна в полуфиналите на турнира от сериите "АТП 500" в Акапулко след загуба от Рафаел Надал - 3:6, 2:6. Двубоят беше изпъстрен с много нервни моменти, като напрежението повлия и на двамата тенисисти, отнемайки от качеството на изпълненията им.

Световният №2 отказа българина на крачка от финала в надпреварата, като Димитров не се възползва от шансовете, които му се откриха.

Двубоят продължи 1.43 часа.

Двамата се срещнаха за 14-и път и за първи след турнира в Монте Карло през април 2019 г. Димитров остава с едва една победа над Надал, като тя дойде през 2016 година на турнира в Пекин.

В трети пореден мач Димитров не успява дори да вземе сет на Надал.

Във важните моменти Надал беше много по-сигурен, въпреки доброто представяне на Димитров. Българинът завърши срещата с 23 уинъра и 25 непредизвикани грешки. Той направи едан двойна грешка и реалзиира два аса.

Надал впечатли с едва 12 непредизвикани грешки, като направи и 15 уинъра. Световният №2 направи три двойни грешки, но и четири аса.

На финала в неделя Надал ще се изправи срещу 22-годишния американец Тейлър Фриц, който е 35-и в света. Той победи сънародника си Джон Иснър с 2:6, 7:5, 6:3 и стигна своя пети финал.

Участието в Акапулко и достигането до полуфинал ще помогне на Димитров да продължи изкачването си в световната ранглиста. В понеделник българинът ще се завърне в топ 20.

Дневник