"Левски" не е подписвал спонсорски договор с Българския спортен тотализатор, но води преговори със заинтересовани компании. Това обяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев, според когото "Левски" е на път да създаде нормален модел за издръжка на футболен клуб.

В петък спортният тотализатор смени ръководството си, като в него влязоха бившите футболисти на сините Христо Йовов и Гошо Гинчев, за които се твърди, че са близки до партия ГЕРБ. По информация на Clubz тотото ще спонсорира "Левски".

"Нямаме спонсор още. Към днешна дата нямаме подписан нито един нов рекламен договор. От десетина дни водим разговори с различни компании, които проявяват интерес към "Левски". Убеден съм, че клубът ще намери спонсори благодарение на феновете си и тази безпрецендентна подкрепа", каза Колев пред БНТ.

"Разбрах, че тотото има ново ръководство, но аз не съм говорил с тези хора. Очаквам контакт", каза Колев за тотализатора.

Той увери, че "Левски" ще направи отчет как харчи средствата, получени от феновете.

"Не е реалистично да се очаква феновете да плащат всяка вноска към НАП. В момента "Левски" е в началото на един път, който ако бъде извървян, ще доведе до за първи път създаването на един нормален модел за издръжка на футболен клуб, а именно един клуб да не зависи от един човек", добави Колев.

Според Колев в цял свят футболните президенти получават политически дивиденти.

"Зависимостта от един човек или група от фирми може да бъде избегната само, ако клубът има аудитория и има какво да предложи на феновете си. А "Левски" е точно такъв клуб и го доказа в последните две седмици. Няма спортен клуб в България, който да е имал продадени 5000 абонаментни карти", каза още директорът на сините.

За пореден път той увери, че няма контакт със свързания със собствеността Васил Божков и носителят на акциите Георги Попов. Бизнесменът с интереси в хазарта напусна страната, като към него има повдигнати 11 обвинения от прокуратурата.

Колев не изключи възможността "Левски" да се възпозлва от държавна помощ, подобно на пловдивските "Локомотив" и "Ботев".

"Имаме премиер, който се интересува от спорта, както видяхме. Така че не изключвам пътят ни към спасени да мине и от там - някаква държавна помощ. Истинският път на "Левски" обаче минава през публиката, най-голямата сила на този клуб винаги е била фенската маса", завърши Колев.

Дневник