„Бъки“ Габрово и „Етър“ Велико Търново ще определят носителят на купата на България по хандбал при жените. Финалът е утре от 13,00 часа в зала „Арена Шумен“. От 11,00 часа „Шумен“ и „Свиленград“ ще играят в мач за трето място.

Днес в полуфиналите „Бъки“ се наложи трудно над „Свиленград“ с 23:20 (10:9), а „Етър“ победи „Шумен“ с 28:20 (15:11).

„Свиленград“ бе близо до обрат срещу „Бъки“, но в последните минути на мача всички фактори бяха срещу тима. „Бъки“ успя да поддържа разлика от 2,3 гола през първата част, но в края на полувремето „Свиленград“ намали до 1 гол и на почивката габровки водеха само с 10:9. В 36-ата минута „Свиленград“ стигна до равенство 12:12, но веднага след това „Бъки“ отново дръпна с два гола. Момичетата от южния български град не се предадоха отново изравниха, а при следващата си атака поведоха със 17:16. До края на мача играта вървеше гол за гол. При 21:19 за „Бъки“ съдиите наказаха за по две минути две състезателки на „Свиленград“, „Бъки“ реализира точно дузпа в своя полза и това отказа отборът на „Свиленград“ да се бори за равенство, което би довело до продължение в мача.

В другия полуфинал „Етър“ и „Шумен“ започнаха мача оспорвано, гол за гол. В 20-ата минута „Етър“ поведе с 12:9, но шуменки бързо намалиха до 12:11. В последвалите минути вратарката на „Етър“ Десислава Николова не позволи на шуменските хандбалистки да отбележат гол. В същото време великотърновки бяха точни при атаките и на полувремето поведоха с 15:11.

В първата минута на втората част „Етър“ вкара гол и поведе с 16:11. отборът на „Шумен“ върна три попадения и намали за 16:14. След това обаче шуменки направиха много грешки, на вратата на „Етър“ Николова игра изключително силно, а в атака съотборничките й не бъркаха. Това допълнително внесе напрежение в състава на „Шумен“ и тимът от Велико Търново закономерно спечели мача.

ШУМ.БГ