ЦСКА изненадващо загуби гостуването си на "Царско село" с 1:2 в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Намиращият се пред зоната на изпадащите, тим успя да вземе трите точки от червените и да ограничи положенията, които ЦСКА създаде за 90 минути.

Срещата изгледа собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев, който отдавна не се беше появявал публично.

За "Царско село" се разписаха Андерсон Кордейро и Дилан Бахамбула, а точен за ЦСКА във втори пореден мач беше Стефано Белтраме. Въпреки това в края на срещата феновете на червените изпратиха треньора Милош Крушчич с призиви да подаде оставка.

Двубоят се игра на стадиона на "Витоша" в Бистрица, тъй като беше определен като рисков от Българския футболен съюз (БФС) и комплексът на тима домакин беше неподходящ да го приеме.

ЦСКА беше с експериментална защита, в която като централни бранители действаха младият Валентин Антов и левият бек Жеферсон.

От първите минути футболистите на Милош Крушчич подходиха лековато, изглеждайки прекалено спокойни, докато домакините бяха много по-агресивни.

Доброто начало даде резултат и още в шестата минута "Царско село" успя да поведе. Бахамбула получи пространство пред наказателното поле и успя да отправи два удара, които бяха блокирани.

Топката обаче попадна в Андерсон Кордейро, който не беше пласиран и от около 18 метра прати топката в мрежата на Густаво Бусато.

Това беше първо попадение, което ЦСКА допуска във вратата си в мач от Първа лига от 20 октомври насам. Червените бяха в серия от девет поредни срещи със суха мрежа и общо 890 минути.

Много бързо след попадението на "Царско село" гостите успяха да стигнат до опасно положение. Вратарят на домакините обаче парира удар на Али Соу, а после имаше и късмет, като топката тупна пред голлинията и излезе встрани.

В 20-ата минута ЦСКА все пак изравни. Стефано Белтраме засече центиране и стреля. Вратарят Джони Пласид спаси, но се получи двоен рикошет и топката влезе в мрежата му - 1:1.

До края на първата част ЦСКА не притисна домакините и вместо да контролира срещата получи втори гол. В 42-ата минута Дилан Бахамбула вкара с красив удар от воле от около 25 метра, с който не остави шансове на Бусато.

След попадението Бахамбула беше обиждан от феновете на ЦСКА, за което им отвърна с неприличен жест. Малко по-късно се чуха скандирания и по адрес на премиера Бойко Борисов.

След почивката изненадващо "Царско село" продължи да действа по-добре, катоо показа самочувствие. ЦСКА много трудно стигаше до опасни положения пред вратата на домакините, а действията се свеждаха до борба в центъра.

Дори влизането на Евандро и новото попълнение Върнон Анита не успя да активизира червените.

При навлизане в последния четвърт час гостите продължаваха да изпитват големи трудности, а от трибуните дори се чуха призиви за оставка към Милош Крушчич. Запалянковците дори започнаха да замерят наставника със снежни топки, а в края към него полетя и бутилка с вода.

Най-доброто положение в края се откри пред Али Соу, който получи отличен пас от Евандро, но се забави и не успя да стреля. Преди това "Царско село" пропусна да вкара трети гол, като Кордейро стреля в аут.

Дневник