Отборът на „Бъки“ Габрово спечели купата на България по хандбал при жените. В зала „Арена Шумен“ днес габровки победиха на финала „Етър“ Велико Търново с 32:23 (18:12).

В мача за третото място „Шумен 98“ отстъпи с 20:29 (11:15) на „Свиленград“ и остана без медали от турнира.

Двубоят за трофея между „Бъки“ и „Етър“ започна много оспорвано, като играта бе гол за гол. В средата на полувремето „Бъки“ дръпна с два гола аванс, а след това „Етър“ допусна грешки, габровки реализираха бързи атаки и на почивката поведоха с 18:12. Тази разлика бе достатъчна за „Бъки“, за да спечели купата. През втората част те дори увеличиха аванса си до 10 гола. В края на мача „Етър“ намали разликата, но не успя да стори нищо повече.

Малкият финал за купата между „Шумен“ и „Свиленград“ също започна оспорвано. Но играта на шуменки не вървеше и след десетата минута момичетата от „Свиленград“ натрупаха аванс от 5 гола. В края на първата част „Шумен“ намали и на полувремето губеше с 11:15. В началото на второто полувреме „Шумен“ опита да намали изоставането си, но хандбалистките допуснаха грешки и „Свиленград“ увеличи аванса си, спечели мача и се окичи с бронзовите медали от турнира.

Купата на „Бъки“ връчи заместник-кметът на община Шумен Найден Косев. Бяха раздадени и три индивидуални награди. За най-добър вратар бе определена Ирина Никифорук от „Шумен“. Призът за голмайстор получи Антония Симеонова от „Етър“. Най-полезен играч на финалите за купата стана Мадлен Тодорова от „Бъки“.

ШУМ.БГ