Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри ще се бият за трети път за титлата на Световния боксов съвет (WBC). Това заяви президентът на компанията "Топ ранк" Боб Аръм, който представлява българския боксьор Кубрат Пулев.

Аръм, чийто клиент е и Фюри, каза пред Ringside, че е бил "официално уведомен" от щаба на Уайлдър за нов мач. Американският боксьор, който преди седмица загуби реванша от Фюри след нокдаун и спиране на мача от съдията в седмия рунд, има 30 дни, за да активира клаузата в договора. Първият мач между двамата в края на 2018 г. завърши със спорно равенство.

"Мачът ще се проведе през лятото преди олимпийските игри. Някъде в средата на юли", каза Аръм, който отново заговори за обединителен мач на всички титли в тежката категория в края на годината.

Американецът е уверен, че Пулев ще надвие Антъни Джошуа. Според Аръм спорът за титлата на Международната боксова федерация (IBF) ще се играе на 13 юни на стадиона на "Тотнъм" в Лондон, а не както обявиха двата щаба - 20 юни.
 

След победата на Фюри срещу Уайлдър промотърът на Джошуа - Еди Хърн, заговори за обединителен мач на титлите в изцяло британски сблъсък. Пулев обаче е главен претендент на IBF и Джошуа е задължен да защитава титлата си.

"Казах на Еди Хърн да престане да гледа към мач с Тайсън Фюри тази година. Трябва да се биете с Пулев през юни и Джошуа ще бъде сритан. Гарантирам, че Пулев ще нокаутира Джошуа, както Фюри го направи с Уайлдър", каза още Аръм.

Дневник