Мачът на Кубрат Пулев със световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа беше обявен официално. Двубоят ще се проведе на 20 юни на стадиона на "Тотнъм" в Лондон.

"Щастлив съм, че ще имам възможност да покажа пред света колко силен съм всъщност", коментира Кубрат Пулев във "Фейсбук".

Преговорите между щабовете на Пулев и Джошуа продължиха дълго. Наложи се дори Международната боксова федерация (IBF), чийто претендент е българинът, да обяви, че договор трябва да има до 3 март или в противен случай ще има търг.

Мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев заяви, че едно от договорените неща е за български запалянковци да бъдат осигурени 15 000 билета.

Българинът стига до трета възможност да се бие за световната титла.

"Смятам, че съм се развил отлично, щом съм на това ниво да съм номер едно в света. Остава последният връх на планината, тоест най-стръмното и най-трудното, което всъщност може и да се окаже най-лесното", каза Пулев в интервю за "Дневник" преди месец.

Преди малко повече от пет години българинът загуби от Владимир Кличко. През 2017 г. Пулев имаше организиран мач с Джошуа, но се оттегли заради контузия.

Дневник