Бранителят на Барселона Жерар Пике направи интересно изказване след загубата в Ел Класико от Реал (Мадрид) с 0:2 на "Бернабеу".

Каталунците направиха силно първо полувреме, в което не можаха да реализират, а във второто съперникът ги превъзхождаше и отбеляза два пъти.

"Това бе едно от най-слабите представяния на Реал през първата част, което съм виждал на "Сантяго Бернабеу", заяви афектираният Пике.

Когато капитанът на домакините Рамос научи какво е казал колегата му в националния отбор, отговори така: "Бих сложил подпис върху това да печелим всяко Ел Класико, дори и да играем слабо през първото полувреме".

Междувременно стана ясно, че Кристиано Роналдо, който беше на трибуните, е отишъл в съблекалнята на Реал на полувремето и е дал морална подкрепа на бившите си съотборници. Явно е имало ефект.

Пике призна, че и Барселона не игра на кой знае колко високо ниво, но е категоричен, че отборът има силите да спечели Ла Лига.

"Контролирахме мача през първата част. През втората част ни натиснаха и вкараха първия гол в разочароващ момент. Ако се бяхме възползвали от първата част.. не го казвам като критика. Всеки отбор си има проблемите. И ние не играхме добре. Ако се бяхме възползвали от шансовете си, те щеше да трябва да изкачват планина. Разочаровани се, но мисля, че сме достатъчно добри да спечелим шампионата", добави съпругът на Шакира.

За Реал победата бе много важна, тъй като идва след разочароващата загуба от Манчестър Сити с 1:2 в Шампионска лига.

"Беше трудна седмица. Имахме тежък мач със Сити, където играхме добре 80 минути, но загубихме. Не мисля, че играчите бяха афектирани от загубата, но говорихме много за това, че мачът с Барса е възможност. Имам страхотен отбор и този резултат ще ни даде импулс", заяви Зинедин Зидан.

Треньорът на гостите Кике Сетиен бе разочарован от развоя.

"Видно е, че мачът се промени много във втората част. Пресираха ни добре през първата, справихме се добре и си изпуснахме положенията. Те бяха пет или шест и не е нормално да не се възползваме. Казахме си преди мача, че резултатът не е ключов. Водихме ги две точки, а сега те водят с една. Никой отбор не печели винаги. Просто продължаваме напред", заяви бившият наставник на Бетис след мача.

Дир.бг