"Левски" обяви, че приходите на клуба за февруари са 1 165 862 лева. Според информацията 1 009 147 лева (86.6%) от тях са осигурени благодарение на привържениците.

Извън тази сума е поставено дарението на един от бившите собственици Александър Ангелов. Адвокатът, свързван с депутата от ДПС Делян Пеевски, дари 140 хил. лева.

Запалянковците са допринесли чрез дарения и купуване на билети, абонаментни карти и фен артикули. За около месец продадените абонаментни карти са над 4000 и вече общият им брой за сезона е 5373.

"Новият спонсор в "Левски" са сините фенове", написаха от клуба в страницата си във "Фейсбук".

Клубът се обърна към почитателите си за помощ, след като вече не може да разчита на парите, идвали в последната година от фирмите, свързани с Васил Божков. Бизнесменът от хазартния сектор и реалният мажоритарен собственик на "Левски" са с повдигнати обвинения, като твърденията са, че са в ОАЕ.

"Левски" откри дарителска сметка, кратък номер за дарителски есемеси и започна кампания за продажба на сезонни карти. Изпълнителният директор Павел Колев посочи като най-голямата грешка на управлението на клуба това, че не е направено нищо, за да се доближи "Левски" до привържениците си.

Разходите за месеца са 1 143 288 лева. В това число влизат изплатени заплати, вноска към НАП (143 хил. лева), организационни, академия и други. Според изнесените данни за заплати и осигуровки са платени 539 хил. лева. Наличността към 28 февруари възлиза на 402 807.82 лева, като от тях 180 574.21 лева са заделени за вноски към НАП, а останалите 222 233.61 лева ще са за оперативни разходи.

"Левски" може да очаква високи приходи от билети и през март, тъй като му предстоят две домакинства срещу шампиона "Лудогорец" - в четвъртфинал за Купата на България в четвъртък и за първенство на 14 март.

Дневник