България постигна убедителна победа срещу Исландия като част от подготовката си за квалификациите за европейското първенство по е-футбол, съобщава сайтът на БФС. Георги Фиков спечели с 1:0 срещу Арон Ларусон, а Радослав Христов се наложи с 3:1 Арон Иварсон.

Двамата ще представят България в квалификациите за първенството, организирано от УЕФА и компанията за компютърни игри Konami. Българският отбор ще се бори с Германия, Турция, Унгария, Естония и Гибралтар за първото място, което дава право на участие на е-Евро 2020. Завършилият втори ще играе бараж.

"Много съм доволен от представянето на играчите. Отнесоха се сериозно към опонентите и владееха инициативата през цялото време. Забелязах някои дребни детайли, над които трябва да поработим до мача с Германия, но продължавам да съм оптимист за класирането ни. Поздравявам играчите и щаба на Исландия. Според мен въпреки резултата се представиха много достойно", каза треньорът на българите Емил Димитров.

Колегата му от Исландия Евалдас Паликевичюс поздрави съперника, както и публиката на онлайн излъчването, за това, че са били приятелски настроени. "Като цяло мачът е полезен и за двете страни и съм много щастлив, че футболните ни федерации си сътрудничат вече и в е-футбола", заяви той.

За победата на мача, изигран от Фиков, вкара "виртуалният" Станислав Костов в 52-ата минута. В двубоя на Христов два гола за България вкара Радослав Василев, а Ингасон.

Дневник