"Левски" приема "Лудогорец" в мач с огромен залог. Двата отбора се срещат в четвъртфинал за Купата на България тази вечер на "Георги Аспарухов" от 19.00 часа.

Победителят ще се присъедини в следващата фаза към финалистите от миналия сезон - пловдивските "Локомотив" и "Ботев", и към ЦСКА.

Напрежението е много повече в полето на "Левски", който минава през много тежко положение като клуб заради неяснотата около бъдещето си. Липсата на добри спортни резултати допълнително обременява отбора, който е без победа в последните си четири мача в първенството.

Затова и мачът с "Лудогорец" е с по-голяма тежест, тъй като при успех "Левски" ще продължи да се надява за положителен край на сезона и на удължаване на мащабната подкрепа от привържениците. Евентуално отпадане, съпътствано от вече голямото изоставане от шампиона в Първа лига, може да се отрази отрицателно на вдъхновението на запалянковците, които влагат огромни усилия, за да подкрепят съществуването на клуба.

Предизвикателствата пред Петър Хубчев са големи, тъй като той няма да може да използва основни футболисти. Мартин Райнов и Дени Алар са наказани след загубата от "Славия" (1:2), а Паулиньо и Симеон Славчев отсъстват заради контузии.

Самият Хубчев е поставен под напрежение заради липсата на резултати. Въпреки това в деня преди мача ръководството обяви, че дава време и доверие на треньора и увери, че не е обсъждана евентуална негова смяна.

"Лудогорец" е на друга вълна, като е убедителен водач в Първа лига и заявява като цел да постигне дубъл. Отборът отпадна от евротурнирите след две загуби от "Интер", като вторият двубой в Милано се оказа причината за отлагането на мача на "Лудогорец" с "Арда" миналата неделя заради разпространението на коронавируса в Северна Италия.

"Очаквам много труден мач. "Левски" е добър отбор, който всяка година се бори за титлата и Купата на България. Този сезон е същото. Съперникът ще играе здраво. Ще има и доста фенове на стадиона", каза треньорът на шампионите Павел Върба.

Според него неуспешните резултати на "Левски" в първенството са лоша новина за "Лудогорец". "Отборът загуби точки в последните кръгове, но ще иска на всяка цена да спечели Купата на България. "Левски" ще хвърли всичко в предстоящия мач в четвъртък. Трябва да сме готови за много тежък двубой. Сигурен съм, че срещата ще е много интересна."

Върба посочи, че в отбора му проблеми няма и футболистите искат да играят.

Дневник