Служители на сектор Икономическа полиция към ОДМВР съвместно с Областна дирекция по безопасност на храните са извършили проверки в два търговски обекта на шуменското село Ивански. От тях са иззети 57 килограма негодно месо за унищожаване, за което са съставени 2 акта за установени административни нарушения, съобщиха от пресцентъра  на полицията.

Проверките са в рамките на проведената под ръководството на окръжната прокуратура в Шумен специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в село Ивански.

Образувани са и две производства - бързо и досъдебно. Дърва за огрев без редовно писмено позволително били открити и иззети от имот на 56-годишен местен жител. Проверката е извършена съвместно със служители на РДГ. В следобедните часове пък в дома на 31-годишен мъж от Ивански  криминалисти намерили около грам бяло прахообразно вещество- по негови данни „амфетамин“. Веществото е иззето и предстои да бъде лабораторно изследвано, а мъжът е задържан в РУ - Шумен. 

На изградените четири контролно-пропускателни пункта са проверени 64 моторни превозни средства и 95 местни жители и преминаващи през населеното място. Други 14, за които има данни, че са извършвали престъпления са били проверени в рамките на операцията, уточняват от ОДМВР.

ШУМ.БГ