След две поредни загуби, при които дори не вкара гол, "Ливърпул" се върна на победния път и надви "Борнемут" с 2:1 в мач от 29-ия кръг във Висшата лига. Мърсисайдци се нуждаеха от обрат на своя "Анфийлд", за да се справят с черешките, като и трите гола паднаха преди почивката.

Калъм Уилсън изведе гостите напред в деветата минута, но с попадения на Мохамед Салах и Садио Мане в 25-ата и 33-ата, "Ливърпул" обърна.

За разлика от предходните си пет мача с "Борнемут", в които червените бяха вкарали 17 гола, този път те имаха големи проблеми с "черешките".

С 27-ата си победа през сезона мърсисайдци вече са само на девет точки от първата си титла от 30 години насам. Съставът на Юрген Клоп може да постигне това рекордно рано, като в следващите си три мача играе с "Евертън", "Кристъл палас" и "Манчестър сити". Сблъсъкът с "гражданите" е на 5 април.

Началото на срещата не беше много добро за "Ливърпул", като още в деветата минута домакините се озоваха в ролята на догонващи. При спорни обстоятелства Калъм Уилсън спечели топката, блъскайки в гръб Джо Гомез. Реферът остави играта да продължи, като "черешките" се възползваха.

Топката стигна до Джеферсон Лерма отдясно, който центрира прострелно към Уилсън и нападателят на гостите откри.

Ситуацията в началото на атаката беше проверена и със системата за видеоповторение (VAR), която не установи нарушение.

До 20-ата минута "Борнемут" продължи да бъде по-добър и имаше още две ситуации. Веднъж се наложи и вратарят Адриан да избива опасен удар на Нейтън Аке с глава.

"Ливърпул" успя да изравни в 25-ата минута при бърза контраатака. Садио Мане не успя да подаде добре към Салах, връщайки египтянина назад. Голмайсторът все пак намери начин да стреля и с удар от границата на наказателното поле реализира в долния ляв ъгъл на вратаря Рамсдейл.

С попадението си Салах стана и първият футболист на "Ливърпул", достигнал до 20 или повече гола в рамките на три поредни сезона.

Само осем минути след изравнителното попадение мърсисайдци успяха да обърнат резултата. Върджил ван Дайк открадна топката в центъра и веднага изведе Мане сам срещу вратаря, като сенегалецът нямаше как да сгреши - 2:1.

След почивката "Ливърпул" свали оборотите. До 60-ата минута домакините нямаха никакви проблеми, но след това "Борнемут" създаде две чисти положения. Първо Джеймс Милнър блокира удар на Райън Фрейзър и предотврати сигурен гол.

В края на срещата "Борнемут" можеше да изравни, но на три метра пред вратата Калъм Уилсън не успя да уцели топката след хубаво подаване на Аке.

Дневник