Италианската футболна федерация обсъжда различни мерки как да се процедира при увелучаващите се случаи на заразени с коронавирус (COVID-19) в страната. След декрет на правителството беше наредено всички срещи в Серия А да се играят пред празни трибуни. Според шефа на федерацията Габриеле Гравина обаче има възможност първенството дори да бъде спряно.

Това ще се случи, ако футболист бъде заразен с COVID-19.

"Ако играч от Серия А бъде тестван позитивно за коронавирус, не бихме изключили възможността да прекратим целия сезон. Ще се наложи да мислим реалистично и при тези обстоятелства да предприемем всички необходими процедури, за да гарантираме преди всичко здравето на нашите спортисти. Едва след това ще мислим как това ще повлияе на състезанието", каза Гравина.

В последните седмици напрежението между водещите клубове се покачи, като борещите се за титлата "Ювентус" и "Интер" дори влязоха в задочен спор.

"Играта пред празни трибуни определено не е истински мач, но да виждаме как клубните президенти се карат за това какво е в полза на техните интереси показва италианския футбол в лоша светлина", добави президентът на федерацията.

Дневник