Седмица след отлагането на дербито на италианския футбол "Ювентус" и "Интер" се изправят един срещу друг в мач с голям залог. Претендентите за титлата ще изиграят 237-ото Дерби д'Италия.

Двубоят ще се изиграе пред празни трибуни на "Алианц стейдиъм" в Торино заради увеличаващия се брой на заразени с коронавирус (COVID-19) в Италия. Преди няколко дни правителството прие декрет, според който всички спортни събития в страната трябва да се провеждат без публика.

Успех в срещата ще изпрати "Ювентус" на първото място. В момента "бианконерите" са втори с две точки зад "Лацио", но и мач по-малко. "Интер" заема третата позиция с шест точки по-малко от "орлите", но са и с две срещи по-малко.

Шампионът "Ювентус" има на своя страна и силната си форма като домакин. "Бианконерите" спечелиха 34 от възможните 36 точки у дома дотук през сезона. Освен това "Ювентус" не е получавал гол от "Интер" на "Алианц стейдиъм" в последните четири мача между двата тима.

"Готови сме за мача, въпреки трудностите, тъй като не беше лесно да се променят плановете и да няма двубои. Както казах на момчетата, трябва да се справяме добре в тези ситуации, като се адаптираме бързо и продължим с усърдната работа. Играчите са изключителни, защото винаги са готови за саможертва и да вдигнат нивото, за да можем да изиграем тези срещи, които са важни за върха в класирането", каза преди двубоя треньорът на "Интер" Антонио Конте, който преди това водеше "Ювентус".

Срещата е тази вечер от 21.45 часа и ще бъде предавана пряко по "Макс спорт 3".

Дневник