С победа на Димитър Кузманов България стигна до крайния успех в плейофа за оставане в група II на зона Европа/Африка в купа "Дейвис". Отборът, който включваше още капитанът Тодор Енев и състезателите Александър Лазаров, Адриан Андреев и Александър Донски, спечели с 3:1 дуела срещу Коста Рика.

На твърдите кортове в Сан Хосе Кузманов се справи с Хесе Армандо Флорес с 6:4, 6:3 за 74 минути игра. Българинът продължи силното си представяне, след като в първия мач от сблъсъка се наложи в два сета над Хулиан Саборио.

Кузманов вече има 18 победи на сингъл за България. Той вече е №1 по този показател в историята на българския тенис.

В другите срещи Лазаров и Андреев отстъпиха драматично в мача си на двойки, а в първия ден Лазаров победи Флорес след 7:5, 4:6, 6:3.

Според новия регламент в купа "Дейвис" 24-те отбора в група II бяха разделени на 12 двойки. Победителите от тези дуели ще играят плейофи срещу някой от 12-те тима, които са загубили сблъсъците си в горната група I.

Следващите мачове на българите в турнира ще бъдат през септември, като съперникът предстои да бъде обявен. Двубоите от купа "Дейвис" ще предхождат надпреварата в София, която ще се проведе от 27 септември до 4 октомври.

Дневник