"Манчестър юнайтед" спечели градското дерби със "Сити" с 2:0 в най-интересния сблъсък от кръга във Висшата лига и продължи битката си за влизане в Топ 4. "Червените дяволи" се наложиха над "гражданите" с голове на Антони Марсиал в 30-ата минута и Скот Мактоминей в добавеното време.

Победата на "Юнайтед" приближи и големият враг "Ливърпул" до мечтаната титла във Висшата лига. Разликата между мърсисайдци и най-близкия преследвач "Сити" е вече 25 точки, като по този начин "Ливърпул" се нуждае от едва шест точки, за да триумфира предсрочно.

За пръв път от 10 години "Юнайтед" побеждава "Сити" и в двата мача през сезона. Освен това мениджърът на тима Оле Гунар Солскяр записва трети успех над Пеп Гуардиола.

Загубата е седма за "Сити" в 28 мача дотук в първенството. В предходните два сезона съставът на Гуардиола загуби общо шест пъти в мачовете си във Висшата лига, като триумфира с две поредни титли.

Първото положение в двубоя беше за "гражданите", като още в 10-ата минута Стърлинг можеше да открие. Ударът на английския национал обаче беше спасен от Давид Де Хеа.
"Сити" не се възползва от доброто начало на срещата, а "Юнайтед" отговори и стана по-агресивен. Постепенно "червените дяволи" овладяха средата на терена, а "Сити" беше принуден да действа основно по фланговете.

Точно половин час след началото на срещата "Юнайтед" успя да открие. "Червените дяволи" се възползваха от грешка на "гражданите" при пряк свободен удар. Бруно Фернандеш подаде триково към Марсиал, а той с изстрел от въздуха прати топката в мрежата.


До края на първата част "Сити" напълно доминираше, като владееше топката в 70% от времето. "Гражданите" имаха двойно повече подавания от съперника си, но това не носеше големи опасности за вратата на Давид Де Хеа.

През първото полувреме "Сити" имаше само един точен удар.

След паузата ситуацията на терена не се промени. "Юнайтед" се прибра в своето поле да брани резултата, докато "Сити" обсади вратата на домакините. В предни позиции липсваше последното подаване, като положенията за "Сити" останаха малко.

Серхио Агуеро стигна до гол, но той беше отменен заради засада на аржентинеца.

В последните 30 минути с влизането на терена на Рияд Марез и Габриел Жезус "гражданите" станаха още по-опасни. Алжирецът създаде две положения за съотборниците си, но при първото Рахим Стърлинг се размина с топката.

Последва опасен удар и на младия Фил Фоудън, но Де Хеа изби в корнер.

Испанецът трябваше да се намесва още веднъж и при удар на Жезус, като вратарят показа рефлекс и отрази изстрел по тревата.

В края на мача вместо да се стигне до повече опасности пред вратата на "червените дяволи", "Сити" се пропука в опита си да търси попадения. В добавеното време Едерсон опита да организира бърза атака и хвърли топката към Бенжамен Менди, но пасът се оказа дълъг.

Скот Мактоминей, който влезе от пейката, изстреля топката с едно докосване и се разписа.

Дневник