Пред празните трибуни на стадиона в Торино "Ювентус" взе преднина в борбата за титлата. "Бианконерите" надвиха с 2:0 "Интер" в голямото дерби на кръга.

И двата гола паднаха през втората част, като Арън Рамзи беше с основна заслуга за успеха на "Ювентус". Уелският халф даде преднина за отбора си и асистира за второто попадение на Паоло Дибала.

С победата "Ювентус" събра 63 точки и се върна на върха в Серия А. Тимът на Маурицио Сари има преднина от една точка пред високо летящия "Лацио", докато "Интер" е трети с 54 и мач по-малко.

Домакините имаха предимство и създадоха повече възможности за гол. В началото вратарят на "Интер" Самир Ханданович трябваше да спасява удари на Матайс де Лихт и Дъглас Коста. Гостите от Милано отговориха с далечен удар на Марсело Брозович.

"Ювентус" положи основите на победата в 55-ата минута. Блес Матюиди проби и потърси съотборник. Роналдо стигна първи до топката, която впоследствие Рамзи вкара във вратата.

12 минути по-късно интригата приключи след гола на Дибала. Аржентинецът размени подаване с Рамзи, финтира защитата на "Интер" и се разписа с хубав удар в долния десен ъгъл на Ханданович.

"Интер" нямаше отговор за силната игра на домакините. В края на мача резервният вратар Даниеле Падели получи червен картон заради оспорване на съдийско решение.

Дневник