Двама шуменци подкараха автомобили из града, след като употребили наркотици, а единият пил и алкохол. Мъжете са хванати в нарушения при проверки през уикенда, съобщиха от пресцентъра на полицията.

На 8 март около 03:20 часа на бул. “Симеон Велики“ в Шумен автопатрулен екип спрял за проверка водач на БМВ 520 с разградска регистрация. Автомобилът бил управляван от 21-годишен шуменец. Изпробван е за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчет 1,23 промила в издишания въздух. Тестван е и с дръг тест, който отчел наличие на канабис. Водачът дал кръвна проба за анализ за наличие на алкохол, но отказал проба за наличие на наркотични вещества. Задържан е за срок до 24 часа в РУ - Шумен.

Ден преди това около 21:50 часа полицейски екип спрял за проверка на ул. “Кубрат“ в Шумен водач на лек автомобил Тойота „Корола“ с шуменка регистрация. Зад волана бил 36-годишен местен жител. Тестван бил с дръг чек, който отчел положителна на метамфетамин и канабис проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ. И той бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

По двата случая са образувани бързи досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК.

ШУМ.БГ