Привържениците на ЦСКА от най-големия фенклуб "Сектор Г" предупредиха, че запазват "правото си на протести където и както намерим за добре". Запалянковците са недоволни от думите на министър-председателя Бойко Борисов, че спортният тотализатор може да стане спонсор на "Левски", както и че е обещал да се построи козирка на "Георги Аспарухов".

Според "Сектор Г" случващото се е "безобразие", като феновете виждат неравнопоставеност между клубовете. Те се аргументират още със скорошното разпределяне на 37 млн. лева от държавата за стадионите на пловдивските "Ботев" и "Локомотив, като припомнят и подкрепата за "Лудогорец" и "Берое".

В последните два домакински мача фенклубът изрази ясно недоволството си към ръководството на ЦСКА заради проблемите в клуба, като липсваше организирана подкрепа с песни и знамена, но имаше обидни скандирания срещу Борисов. Запалянковците уточняват, че "дори улисани в собствените си проблеми в момента, не сме нито слепи, нито глухи".

Преди десет дни министърът на спорт Красен Кралев смени ръководството на тотото, за да вкара "свежа управленска мощ". В управителния съвет попаднаха двама бивши футболисти на "Левски" - Гошо Гинчев и Христо Йовов, като и двамата се смятат за близки до властта.

"Ако изключим абсолютния парадокс държавният тотализатор да спонсорира с парите на данъкоплатците частна фирма, чиито собственици са с повдигнати двуцифрен брой обвинения от прокуратурата, сякаш всичко е наред. Или може би е редно да припомним как точно въпросният сектор без козирка бе построен и от КОГО отново с парите на българския данъкоплатец? Или как ходещият плачещ емотикон Тити Папазов фалира БК "Лефски" с 12 млн. лева дълг, от които държавата не получи нито една стотинка, за да се появи впоследствие баскетболният Франкенщайн "Лефски тире Лукойл", се казва в изявлението на "Сектор Г".

"Всички знаем как точно и с какви пари бе построена трибуна "Моци" и как община Разград плаща данъците на местното отборче. За приятелските отношения по оста управляващи и обитателите на столичния комплекс "Есте" може да се напише цял и отделен реферат, дори да бъдат нарязани няколко корабчета за скрап", допълват запалянковците, като насочват вниманието към собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев и министъра на финансите Владислав Горанов.

Феновете на ЦСКА изтъкват, че любимият им клуб е поставен в различна позиция. Те дават за пример построяването на "Арена Армеец" върху терените, които се ползваха от школата на футболния клуб, както и проблемите със залата на волейболния ЦСКА, който не получава възможност да подпише дългосрочен договор за ползването и модернизацията ѝ, заради което изгуби основния си спонсор.

Освен това пишат, че има проблеми около процедурата, предшестваща модернизацията на "Българска армия". Преди кметските избори скоростно бяха преминати няколко стъпи и Министерският съвет одобри създаването на съвместно дружество между държавата и ЦСКА, но от тогава се очаква завършването на процедурата. Преди седмица адвокатът на червените Станислав Трендафилов каза, че документите са готови и се чака оценката, за да се разбере каква сума трябва да вложи клубът.

"Армията" и нейното модернизиране отново е в застой, след като няколко от членовете на комисията по оценяването съвсем случайно си направиха отвод в последния момент, а единият от тях се оказа, че "имал много работа". И това ако не е равнопоставеност, здраве му кажи. Ако тези безобразия продължават да се развиват пред очите ни и занапред, запазваме правото си на протести където и както намерим за добре. Дай ми фактите, а аз ще ти дам правото", завършват от "Сектор Г".

Дневник