Събитията от културния афиш за месец март на РБ „Стилиян Чилингиров“ се отменят във връзка с изпълнение на заповедта от вчера на министъра на здравеопазването, издадена във връзка с регистрираните в страната случаи на COVID-19.

От афиша засега падат фотодокументалната изложба „Унгарски следи в Шумен”, представяне на  книгата „Add to cart” от Академията за електронна търговия, Дни на отворените врати на МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов” – филиал Шумен и на програмата на РБ „Стилиян Чилингиров” за събития по превенция на здравето, гостуването на Бела Бенова с представяне на книгата си „По пътя на пулсиращата светлина” и откриване на фотоизложбата си „Дом на светлината: морски фарове от България и света”, както и гостуването на  Златко Ангелов с представяне на романа си „Хотелът на спомените”. Отпада и представянето на участниците на СУ „Сава Доброплодни”  в V Национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват”.


ДКТ “Васил Друмев” отменя по същата причина мюзикъла “Целуни ме, Кейт” на бургаската опера, който трябваше да се играе на 11 март, както и всички предстоящи културни мероприятия в програмата на театъра до второ нареждане.

От Симфониетата съобщиха за отмяна на обявените вече събития за 11 и 12 март - Представяне на книгата "Оркестровото дело в Шумен" с автор Калина Василева и Концерт "С почит към Владигеров" със солист - пианиста Людмил Ангелов. От там информираха, че ръководството на оркестъра прави всичко възможно да договори нови дати за реализиране на отменените събития, като уверяват, че при първа възможност ще предоставят допълнителна информация за бъдещите концерти и събития.

ШУМ.БГ