УЕФА е подложена на натиск да отложи европейското първенство по футбол, твърди "Тутоспорт". Според информацията на италианския вестник почти всички национални федерации искат мярката да бъде взета след промените във вътрешните първенства заради разпространението на коронавируса.

Предложението е Евро 2020 да се отложи с една година. То е дошло по-малко от сто дни преди началото му.

За пръв път в историята турнирът трябва да се проведе из целия континент, като целта е така да се отбележи 60-ата годишнина от първото европейско първенство.

Засега президентът на УЕФА Александър Чеферин не приема идеята. Посочва се, че от една страна, вече са положени огромни усилия за подготовката за провеждането на турнира в 12 държави, и от друга - УЕФА очаква 2.5 млрд. евро приходи, което е с 600 млн. евро повече спрямо Евро 2016.

Заради разпространението на коронавируса много мачове от вътрешните първенства и от евротурнирите ще са без публика. В Италия шампионатът спира до 3 април.

Българският национален отбор все още има възможност да се класира за европейското. На 26 март воденият от Георги Дерменджиев състав ще приеме Унгария в плейоф, като засега се работи по план за мач пред празни трибуни.

Дневник