Отложената среща от Висшата лига между "Манчестър сити" и "Арсенал", която трябваше да се изиграе в сряда, ще бъде пренасрочена отново. Причина за това е фактът, че футболистите на "артилеристите" са поставени под карантина. От "Арсенал" предприемат мерките, след като собственикът на гръцкия "Олимпиакос" Евангелос Маринакис потвърди, че е заразен с коронавирус COVID-19.

Именно тимът от Пирея отстрани "артилеристите" в Лига Европа във фазата на 1/16-финалите.

"По препоръка не медицинските лица нашите футболисти са поставени под карантина и ще останат по домовете си за срок от 14 дни. Това е предпазна мярка, за да не се разпространява заразата, и е най-отговорно поведение. Четирима наши служители, които са стоели близо до г-н Маринакис, също ще останат вкъщи за две седмици", съобщиха от "Арсенал".

От клуба добавиха, че вече са започнали да се свързват с евентуални контактни лица и взимат всички мерки.

Всичко, което трябва да знаете за:
Китайският коронавирус (316)

Ситуацията е сложна, тъй като гръцкият бизнесмен Маринакис е собственик и на английския "Нотингам". Той е бил на мач на тима в петък, след което е говорил с футболистите и се е снимал с фенове.

"Олимпиакос" играе с "Уулвърхемптън" в осминафиналите на Лига Европа, като засега не е ясно дали срещата ще се проведе. От "вълците" вече са изпратили искане към УЕФА мачът да бъде отложен.

Дневник