Мениджърът на световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, изключи възможността двубоят с Кубрат Пулев да се проведе без публика. Коментарът на промотъра дойде във връзка с евентуално разпространение на коронавируса във Великобритания и последвали бъдещи ограничения за провеждане на спортни събития пред празни трибуни.

"За мен боксът е уникален по много начини, особено по отношение на ролята, която феновете играят в много важен момент от кариерата на състезателите. Не виждам как може да проведем битката пред закрити врата без публика. Можете ли да си представите Антъни Джошуа да излезе за мача с Кубрат Пулев пред вас, мен и Адам Смит? Това просто няма как да се случи", каза Хърн пред "Скай спортс".

Джошуа и Пулев трябва да се изправят един срещу друг на 20 юни на стадиона на "Тотнъм" в Лондон. Според мениджъра на българския боксьор Ивайло Гоцев ще бъдат осигурени 15 000 билета за български запалянковци.

Хърн добави, че боксовите събития във Великобритания вървят по план и към момента няма да се отлагат мачове или да се въвеждат строги мерки.

"Можете ли да си представите Дерек Чисора да се бие с Александър Усик пред закрити врата, да го повали с кроше и да застане на въжетата, за да се зарадва пред никого? Публиката е неразделна част от драматизма на спорта в естеството си на телевизионен продукт", каза още Хърн.

Пулев стига до трета възможност да се бие за световната титла. Преди малко повече от пет години българинът загуби от Владимир Кличко. През 2017 г. Пулев имаше организиран мач с Джошуа, но се оттегли заради контузия.

Дневник