Двубоите от осминафиналите в Лига Европа, които противопоставят италиански и испански отбори, са отложени, съобщи УЕФА. "Севиля" - "Рома" и "Интер" - "Хетафе" трябваше да се играят пред празни трибуни в четвъртък.

Решението идва по настояване на асоциациите на професионалните футболисти в Испания и Италия, където има най-голям брой заразени с коронавируса в Европа.

Преди това испанските власти забраниха полетите от Италия, а от "Хетафе" и "Рома" обявиха, че няма да пътуват съответно до Милано и Севиля, тъй като пътуването до зони с голям брой заразени крие опасност за играчите.

Това са първите двубои в евротурнирите, които се отлагат, като УЕФА ще обяви допълнително нови дати за изиграването им. Много мачове в Шампионската лига и Лига Европа ще преминат без публика като мярка да се ограничи разпространението на вируса.

В сряда и Бундеслигата обяви, че всички мачове от предстоящия кръг ще се играят пред празни трибуни. Футболистът на "Хановер" Тимо Хюберс пък е първият играч в професионалния футбол в Германия, който е заразен с вируса.

Дневник