"Атлетико" (Мадрид) детронира носителя на Шампионската лига "Ливърпул" след зрелищен мач и продължения на "Анфийлд". Испанският тим продължава към четвъртфиналите в турнира след успех с 3:2, въпреки че губеше след 90 минути и дори трябваше да заличава втори гол пасив в продълженията.

Съставът на Диего Пабло Симеоне вкара две попадения в края на първото продължение, с което сломи европейския шампион.

След редовното време "Ливърпул" водеше с 1:0 с попадение на Жоржиньо Вайналдум в края първата част. В началото на продълженията Роберто Фирмино вкара втори гол за червените.

В герой за "Атлетико" обаче се превърна Маркос Йоренте. Той се разписа в 97-ата и 105-ата минута, за да прати тима си напред. Победният гол вкара Алваро Мората в последната 120-а минута.

Общият резултат след двата мача е 4:2 за испанския тим.


За "дюшекчиите" това е пето достигане до четвъртфиналите в Шампионската лига под ръководството на Симеоне. "Ливърпул" отпада още в първата фаза на елиминациите, като няма да успее да защити трофея си от миналия сезон.

Двубоят започна с положение пред вратата на "Ливърпул", при това след едва 15 секунди. Жоао Феликс подаде хубав пас към Диего Коста, но ударът на централния нападател беше слаб и спасен от вратаря на домакините.

От този момент нататък "Атлетико" беше далеч по-пасивният тим и предимно се бранеше. Гостите разчитаха да пресират "Ливърпул" около средата на терена, но не смееше да атакува с повече души.

В 22-ата минута "Ливърпул" имаше претенции за дузпа заради игра с ръка на Фелипе в наказателното поле. След това червените повишиха още агресията и обсадиха вратата на "дюшекчиите". Те имаха и редица точни удари, но без чисто голово положение.

Първият по-сериозен шанс беше в 36-ата минута, когато вратарят Облак направи блестящо спасяване след удар на Фирмино.

В края на първата част натискът на домакините все пак даде резултат и в 43-ата минута гол падна. Алекс Окслейд-Чембърлейн подаде към Жоржиньо Вайналдум и с мощен удар с глава на халфа, топката спря в мрежата - 1:0.

През второто полувреме "Атлетико" почти не атакуваше, въпреки че предимството му от първата среща беше заличено. Вместо това "Ливърпул" направи всичко възможно да реши нещата в редовното време.

Само добрите изяви на Облак оставиха "Атлетико" в мача. Словенският вратар отрази последователн удари на Фирмино, Андрю Робъртсън и Салах.

"Ливърпул" отправи общо 15 удара през вторите 45 минути, от които шест точни, но не стигна до гол. Буквално в последните секудни "Атлетико" вкара такъв, но попадение на Маркос Йоренте с глава беше отменено заради засада, за да се стигне до продължения и допълнителни 30 минути.

В тях защитата на "Атлетико" се пропука първа. В 94-ата минута Фирмино се пласира добре между защитата на гостите и стреля с глава, топката се отби в гредата и при добавката бразилецът беше точен, правейки резултата 2:0.

При тази ситуация "дюшекчиите" се нуждаеха от гол, за да продължат напред. Само три минути след попадението на Фирмино, "Атлетико" също се разписа. След грешка на Адриан, който изчисти прекалено слабо, топката стигна до Жоао Феликс. Португалецът подаде на Йоренте.

С отлично насочен изстрел от около 22 метра, халфът не остави шансове на Адриан - 2:1.

Попадението на гостите от Мадрид шокира "Ливърпул", който не успя бързо да се отърси.

В 105-ата минута Йоренте се превърна в герой за "дюшекчиите", вкарвайки втори гол. При контраатака, дефанзивният халф получи пас от Алваро Мората и с мощен удар с десния крак вкара за втори път.

Във второто продължение "Ливърпул" се хвърли в атака, като Юрген Клоп пусна всички налични офанзивни играчи от пейката. Това обаче не донесе успех, а "Атлетико" дори успя да вкара трети гол. Негов автор стана Алваро Мората в 120-ата минута.

Дневник