Преди дни легендарният филмов актьор и шампион по бойни спортове Чък Норис стана на 80 години и това не е виц. Без майтап Карлос Рей Норис е служил във Военно въздушните сила на САЩ, а прякора, с който става известен по целя свят - Чък, получава по време на мисия в базата Осан в Южна Корея. Там се увлича и започва да изучава бойни изкуства. След като е освободен от военна служба, отваря верига училища по карате.

В началото на бойната си кариера Чак претърпява множество загуби, но в края на 1986 печели печели титлата в Професионалния карате шампионат за средна категория и успява да я задържи цели 6 години. Следващата година прави своя дебют на големия екран с рола във филма „Разрушителният екипаж“.

Срещата, която преобръща живота на боеца, е по време на демонстрация на бойни изкуства в Лонг Бийч, Калифорния. Там Норис среща Брус Лий. Следва лентата „Пътят на дракона“, с която изгряват филмовите звезди на двамата легендарни корифей на бойните изкуства.

Следват филмите „Брейкър! Брейкър!“, „Октагон“, „Око за око“, и „Самотният Вълк Маккуейд“, които доказват неговия потенциал за генериране на приходи. През 1984 година участва в „Изчезнал по време на акция“ – първият от серия филми за спасяване на пленник по време на войната във Виетнам. В следващите години виждаме Чък Норис в „Код на мълчанието“, „Делта Форс“ и „Файъруокър“.

Открит християнин, Чък Норис е автор на няколко книги на тема християнство. Също така е участвал в няколко ТВ реклами за подкрепа на изучаването и проповядването на Библията в обществените училища. Върл противник на наркотиците Норис е създател на програма в началните и средни училища, насочена да даде на децата в риск основа в живота чрез бойните изкуства.

По политически убеждения е запален републиканец, който често защитава възгледите на партията.

Дарик