Висшата лига на Англия ще проведе кризисна среща в петък, за да обсъди бъдещи мерки за справяне с пандемията от коронавирус COVID-19. За момента мачовете от първенството през уикенда ще се играят по план, след като в страната няма забрана за провеждане на спортни събития.

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че такава мярка се обсъжда, но не веднага.

Към момента от предстоящия 30-и кръг няма да се играе само един мач - "Брайтън" срещу "Арсенал". Съставът на "артилеристите" беше поставен под домашна карантина, след като беше в контакт с президента на съперника си от Лига Европа "Олимпиакос".

В четвъртък вечер обаче беше съобщено, че мениджърът на "Арсенал" Микел Артета е заразен с COVID-19. Заради положителният резултат на 37-годишния испанец "артилеристите" затварят тренировъчната си база в Колни, като ще тестват всички служители.

Мерки бяха предприети и от други клубове от шампионата. Бранителят на "Манчестър сити" Бенжамен Менди е под карантина, след като негов роднина е приет в болница със симптоми на коронавирус.

От "Лестър" съобщиха, че трима от футболистите им също са изолирани.

До момента в Европа временно бяха спрени първенствата на Италия и Испания. Няколко мача от Лига Европа в четвъртък не се изиграха, а предстоящият осминафинал в Шампионската лига между "Манчестър сити" и "Реал" (Мадрид) е отложен.

Дневник