И последното голямо първенство по футбол в Европа обяви, че спира. Мачовете от Бундеслигата, които трябваше да се играят по тази седмица, са отложени заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

Германското първенство спира до 2 април.

Бундеслигата понесе много критики, след като до последно се очакваше двубоите да се състоят, макар и на празни трибуни. Футболистът на "Байерн" Тиаго Алкантара заяви, че би било безотговорно да се играят мачове. "Това е лудост. Моля, спрете да се заблуждавате и приемете истинското положение. Нека бъдем честни, сега има много по-важни неща от всеки спорт", написа той в "Туитър".

Промяната в намеренията на Бундеслигата е дошла заради съмнения за заразени с вируса членове на футболни отбори.

Първото спряно първенство беше италианското, а след това същата мярка взеха в Испания, Франция и Англия. Във вторник УЕФА ще обсъжда с членовете си какви мерки да бъдат взети след объркването в програмата във вътрешните първенства и евротурнирите. Големият въпрос е дали ще бъде отложено Евро 2020, което трябва да се проведе от 12 юни до 12 юли.

Много големи спортни събития извън футбола също са засегнати. След забавянето на началото на сезона във Формула 1 организаторите отложиха и състезанията в Бахрейн и Виетнам.

Колоездачната обиколка на Италия също е отложена. Същото важи и за маратона в Бостън, който от 20 април се мести за 14 септември.

Дневник