По разпореждане на прокуратурата и с решение на кризисния щаб в Банско ски зоната в града се затваря незабавно. Това обяви кметът на общината Иван Кадев, цитиран от БНР.

Издирват се лица, контактни на английските туристи, поставени под карантина в курорта, съобщи БТА. Чуждестранните граждани в курорта ще бъдат посетени на място и ще попълнят декларации, че са запознати с извънредното положение в България.

Общинското ръководство в Банско заседава извънредно и ще търси съдействието на прокуратурата, за да се установи каква е картината в апартаментните комплекси, повечето от които са собственост на чужди граждани.

Ски зоната в Пампорово временно преустановява дейността си от 17 до 29 март с оглед безопасността на всички гости в курорта, съобщиха от "Пампорово" АД.

Ски - зоната в Боровец затваря от утре, се вижда от съобщение на сайта на дружеството "Бороспорт". Не се посочва крайна дата. Затварянето включва спиране на всички съоръжения, затваряне на пистите, ски-училище "Бoроспорт" и ски гардеробите.
Главният прокурор Иван Гешев обяви, че като гражданин очаква по-радикални мерки от държавата. Днес той се срещна с представители на националния кризисен щаб след като оглави и специална структура в рамките на прокуратурата за надзор над цените на лекарствата и храните , отклонение от карантината, телефонни измами, както и на мерките, които държавата предприема за ограничаване на разпространението на коронавируса.

"В качеството си на обикновен български гражданин - надявам се и мисля, че е време държавата, в лицето на изпълнителната и законодателната влас, да вземат според мен още по-радикални мерки в рамките на компетентността си", каза той. 

Дневник