Повечето училища в Шуменско днес са стартирали онлайн обучение. Дистанционната форма е въведена в 43 от общо 65 училища, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Данните са от Регионалното управление на образованието и са били докладвани днес на работна среща за изпълнението на въведените противоепидемични мерки във връзка с коронавируса.

Областната дирекция по безопасност на храните продължава да извършва проверки и дава указания на обектите стриктно да се спазват и ежедневно да се контролират разписаните процедури, касаещи личната хигиена на персонала и използването на лични предпазни средства по време на работа.  

От областна администрация не дадоха информация за броя на изпратените за изследване за коронавирус проби.  По указания на Министерството на здравеопазването от днес такива данни ще бъдат изнасяни само от Националния кризисен щаб.

Също днес заседава и Общинският кризисен щаб в Шумен, ръководен от кмета Любомир Христов. Взето е решение да се купят резервни количества дезинфектанти за ръце и подове, ръкавици, маски, респиратори за многократна употреба и други лични предпазни средства, консумативи и санитарно-хигиенни материали, като необходимата сума ще бъде осигурена от дарителската сметка на кампанията „Помогни сега“. Те ще бъдат предоставени на личните лекари и стоматолози, на здравните, детските, учебните и социалните заведения на територията на община Шумен.

От пресцентъра на община Шумен добавиха също, че работят всички детски и социални кухни. Социалният патронаж продължава да доставя храна до домовете и да извършва услугата „домашни грижи“ за регистрираните потребители.

ШУМ.БГ