Община Шумен разпространи 300 броя плакати с препоръчителни мерки и указания за предпазване от заразяване с COVID-19. Те са поставени на видни места в града и по селата, съобщиха от пресцентъра на администрацията. На тях са описани и разяснени препоръките на Министерството на здравеопазването. Те могат да се видят на входовете на големите търговски вериги, в пенсионерски клубове, пред детските и социални заведения, в магазините по селата. 

От средата на миналата седмица всяка сутрин алеите и павилионите на Кооперативния пазар, който се стопанисва от предприятието „Общински жилища и имоти“, се дезинфекцират. Инкасаторите работят с необходимите предпазни маски и ръкавици. Всички собственици и продавачи в магазините са инструктирани за хигиената, която трябва да спазват и за необходимата организация на работа, за да не допускат струпване на хора вътре в помещенията.

В село Дибич е подготвен и специален склад за съхранение на материали. Всеки, който желае да дари лични предпазни средства и препарати за дезинфекция, може да се обади на телефон 0888 453 290 за повече информация. Дарените от братята Жечко и Красен Кюркчиеви, 21 000 броя сапуни вече са предоставени на здравните, детските и учебни заведения. 

От общинската администрация припомнят още, че средствата в дарителската сметка на кампанията „Помогни сега“ ще се използват за ограничаване разпространението на коронавируса на територията на община Шумен и само с решение на Общинския кризисен щаб.

ШУМ.БГ