Малка британска компания, която произвежда мед и джин, ще започне да произвежда до края на седмицата продукти за дезинфекция на базата на алкохол, за да отговори на недостига в страната, породен от пандемията от коронавирус, предаде агенция "Ройтерс".

Производителят The British Honey Company съобщи, че дестилерията на компанията в Бакингамшър, Южна Англия, ще започне да произвежда дезинфектанти за ръце, след като получи разрешение от компетентните органи.

Средството за хигиена ще съдържа 70 процента алкохол и екстракти от мед и зелен чай. То ще се произвежда в неизползваните мощности на дестилерията, се посочва днес в съобщение на компанията.

Възможността да произвеждаме толкова търсен продукт с наличните ни капацитети е подкрепа за съществуващия ни бизнес модел, като същевременно подпомагаме усилията за борба срещу COVID-19, коментира главният изпълнителен директор Майкъл Уилямс.

Британското правителство призова водещи компании като "Форд" (Ford) и "Ролс Ройс" (Rolls Royce) да подпомогнат държавните усилия и да произвеждат повече медицински изделия като апарати за обдишване.

Дневник