Френската тенис асоциация премести втория за годината турнир от Големия шлем "Ролан гарос" заради ситуацията около пандемията от коронавирус. Надпреварата трябваше да започне на 25 май, но след промяната тя ще се състои от 20 септември до 4 октомври.

Преместването на "Ролан гарос" влияе пряко на турнира от АТП 250 в София, който също е разположен в тази част от календара. Двете надпревари се припокриват, като тази в "Арена Армеец" трябва да се проведе от 27 септември до 4 октомври.

Промяната вероятно ще бъде удар по организаторите на турнира в София, тъй като най-добрите състезатели се очаква да се подготвят за "Ролан гарос". Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров обяви, че ще участва в надпреварата в "Арена Армеец", но завръщането му вече е под въпрос.

"Взехме трудно, но смело решение в тази безпрецедентна ситуация, която се разви бурно от миналия уикенд. Действаме отговорно и трябва да работим заедно, за да се борим да гарантираме здравето и безопасността на всички", обясни шефът на френската федерация Бернар Гуидичели.

Дневник