Община Шумен и Областният съвет на Българския червен кръст са в готовност да доставят храни и лекарства на възрастни хора, които не могат да си ги набавят сами, съобщиха от пресцентъра на общината.

Сигнали и информация може да се подават на телефон 0889 42 55 55, като задължително трябва да се упоменават две имена и точен адрес на нуждаещите се. Община Шумен и Българския червен кръст в Шумен призовават гражданите и домоуправителите на жилищни сгради също да информират за самотно живеещи възрастни хора, за които няма кой да се погрижи.

Доставките ще се извършват от доброволци на БЧК, които имат готовност да закупят и доставят до домовете на възрастните хора необходимите им хранителни продукти и лекарства. Самите доброволци са снабдени с подходящи облекла с отличителните знаци на БЧК и с лични предпазни средства – маски и ръкавици.

Гражданите, които искат да се включат като доброволци в инициативата, могат да се обадят посочения по-горе телефон, допълниха от пресцентъра на администрацията.

От общинската администрация призовават възрастните хора да не се доверяват на недобросъвестни граждани, които биха се възползвали от създалата се ситуация.

ШУМ.БГ