С допълнение към заповедта си за мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса COVID-19 министърът на здравеопазването Кирил Ананиев забрани днес събирането на повече от двама души на обществени места.

"Не се допуска посещението и събирането на повече от вама възрастни хора на открити и закрити обществени места", се казва в допълнителната точка 9 от заповедта.

С нея от 13 март са преустановени учебните занятия, посещенията в детските ясли и градини, масовите мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни.

"Всички стопански субкти продължават работата си при спазване на ограниченията и изискванията, предвидени в заповедта", пише още в допълнението на заповедта на Ананиев за ограничаване на заразата.

Заповедта на Ананиев идва след вчерашното предложение на кризисния щаб за борба с коронавируса да се ограничи събирането на повече от двама възрастни на открити пространства. "Опашката пред магазин да бъде минимум през 2 м и със съответните мерки вътре в отворения обект - магазин, банка, дрогерия, държавна институция. Това не се отнася за промишлените предприятия, които имат ясни указания", каза вчера началникът на щаба Венцислав Мутафийски.

Дневник