Общо 145 проверки в периода от 16 март до 19 март са извършени от здравните инспектори в различни обекти на област Шумен за спазване на въведените противоепидемични мерки,  съобщиха от Областна администрация.

Проверени са 62 обекта с обществено предназначение - фитнес центрове, игрални зали, фризьорски, козметични салони и други. В 29 обекта за търговия с храни са извършени праверки за спазване на мерките, проверени са и 22 закрити обществени места-административни сгради, застрахователни офиси, банки и други обекти за услуги на населението, 17 пък са проверките на открити обществени места за спазване на разпоредбите за недопускане струпване на хора. При всички тях РЗИ не е констатирала  нарушения на въведените противоепидемични мерки.

Продължават проверките на контролните органи в област Шумен в търговските обекти и аптеките за недопускане спекулативно увеличаване на цените на предлаганите стоки.

По информация на Комисията за защита на потребителите на 18-19 март инспекторите, съвместно с други контролни органи са проверили 5 търговски обекта в Шумен. При проверките е констатирано едно нарушение, засягащо правата на потребителите на предварителна информация за цените на стоките.

ШУМ.БГ