Инициативният комитет, довел до промените в ръководството на волейбола, отчете "безспорен успех" в постигането на намеренията си. Членовете му направиха равносметка седмица след избирането на Любомир Ганев за председател на федерацията (БФВ).

На извънредното общо събрание на 13 март беше сложен край на ерата "Данчо Лазаров", който управлява близо 20 години.

"Резултатът от проведените избори е изключително удовлетворяващ. В новия Управителен съвет на БФВ, влязоха голяма част от лицата, застанали зад инициативата за промяна в БФВ. В УС също така са и хора със солиден управленски опит и контакти, които могат и вярваме ще бъдат ценен актив за бъдещото успешно функциониране на БФВ", се казва в равносметката.

В инициативния комитет се събраха десетки клубове, включително и голяма част от водещите в България. Сега комитетът вижда предпоставки за развитие на волейбола и постигане на поставените цели.

"В обстановка на преустановени спортни мероприятия и неясен календар, ще използваме времето за организационна работа и подготовка за изпълнение на поетите ангажименти. Съвсем скоро ще може да обявим първите нови партньори на федерацията, както и избор на ключови фигури, които да оглавяват отделните направления", добавят от комитета.

Дневник