Рекордьорът по титли в "Супербоул" Том Брейди отвори нова страница в кариерата си. Куотърбекът премина като свободен агент в "Тампа бей бъканиърс". Договорът му е за една година, като за престоя си ще получи 30 милиона долара.

"Развълнуван, смирен и гладен за успехи. Започвам ново футболно приключение и съм благодарен на "Бъканиърс", че ми дават възможност да правя това, което обичам", написа Брейди в профила си в "Инстаграм".

След 20 години той напусна "Ню Инглънд пейтриътс", в който премина цялата му кариера. Брейди игра за "патриотите" от 2000 г., когато беше избран под №199 в драфта. По време на престоя си считаният за един от най-великите играчи пренаписа историята с девет участия в мача за титлата в "Супербоул".

За 20 години Брейди има шест шампионски пръстена с "патриотите", четири пъти беше избиран за най-полезен играч (MVP) във финалния мач, спечели 17 титли в дивизията, 14 пъти игра в мача на звездите и пет пъти беше избиран в идеалния отбор. Куотърбекът има и три отличия MVP в редовния сезон.

"Тампа" има една титла в Националната футболна лига, като тя дойде преди 45 години. Тимът е притежават от фамилията Глейзър, която е собственик на английския футболен отбор "Манчестър юнайтед".

Дневник