В зоопарк "Бургас", който е частна собственост, не се допускат посетители заради извънредното положение в страната и мерките срещу разпространението на коронавируса в България, но след като всичко отмине желаещите ще могат да видят две новородени - бебе алпака (от рода лама) и бебе муфлон. Алпаката е женска и е кръстена Корона, а муфлонът е мъжки и се казва Вируслав.

Собственикът на зоопарка Кръстьо Дъбов разказа пред "Дневник", че там "животът кипи с пълна сила" и скоро очакват новородени. "В момента в средата на бременността са белите полярни вълци. Имаме три понита, които са бременни също, нутрии, бодливи свинчета, миещи мечета също", изброява собственикът. Имената на следващите новородени няма обаче да бъдат посветени на коронавируса.

"Идеята на имената, които сега дадохме беше да се внесе свежа нотка. Защото навсякъде четем само статистики за коронавируса и хората вече са се побъркали. С имената Корона и Вируслав искахме само да разведрим обстановката, въпреки че приемаме сериозно световната криза", обяснява Кръстьо Дъбов.

Дневник