Полицейски контролно-пропускателни пунктове са изградени на главните входно-изходни точки на Шумен. Мярката е в изпълнение на заповед на здравния министър Кирил Ананиев, имаща за цел да се ограничи разпространението на коронавируса.

Проверка на ШУМ.БГ показа, че униформените спират за разговор водачите, но пропускат влизащите в града автомобили. Около 1/3 от колите обаче, които излизаха от Шумен, днес сутринта бяха връщани обратно.

На шофьорите се обяснява, че от понеделник режимът ще бъде още по-строг и няма да се допуска преминаване, освен ако не се представи служебна бележка от работодател или медицински документ.

Сутринта пътищата към Шуменското плато бяха отворени за движение, но по-късно и там бяха изградени полицейски пунктове.

Изградените КПП са на: бул. “Велики Преслав“ кръстовище с ул. “Преслав“ посока от и към кв. Дивдядово /до Пачето/, бул. “Ришки проход“  -  изхода към и от Бургас /до Булмаг/, бул. “Мадара“ /до Фикосота/, Индустриална зона /до Лавена/, бул. “Симеон Велики“ /след НИЖ/ ул. “Университетска“ – /до ШУ „Епископ К. Преславски“/, ул. “Софийско шосе“/ до Хиподрума/, от и към село Лозево, от и към село Новосел.

От полицията разпространиха пореден призив за спазване на ограниченията. "Умоляваме за пореден път да се преустановят посещенията в паркове, градски градини, спорни и детски площадки , фитнес на открито, беседки, заслони и организирани пикници на открито, обществени места. При забелязване на струпване на повече от двама възрастни на едно място за продължително време полицаите от разстояние ще призовават да се   прекрати събирането и  хората да  се разотидат", заявиха в писмо от Областната дирекция на МВР-Шумен, като апелираха всички жители на областта да проявят гражданска съвест.

ШУМ.БГ