Хирургичното отделение на частната бургаска болница "Бургасмед" от снощи е под карантина, заради положитена проба за коронавирус при лекар. Информацията беше потвърдена от Кризисния щаб в Бургас, а от управата на болницата бяха категорични, че се вземат всички мерки, за да се ограничи заразата, съобщи "Нова телевизия".
 

"От снощи от 8 часа има заповед на директора на РЗИ за поставяне под карантина на хирургичното отделение", обясни управителят на болницата д-р Стоил Апостолов. Вземат се проби от персонала и пациентите. Отделението ще бъде затворено и поставено под карантина. Целият персонал на хирургичното отделение е бил контактен - лекари, сестри и санитари, които са били на работа в датите, които са указани в заповедта. Под карантина остават и пациентите. При тях докторът е минавал на визитация, поясни още д-р Апостолов.

Двайсет и три лица от медицинския персонал и 14 лежащо болни са били в контакт с лекаря от частната болница "Бургасмед", с доказан коронавирусq каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров, пред БТА.

В последната седмица лекарят е бил в болничен. Преди това той е бил в Пампорово.

Миналата седмица, преди лекарят да излезе в болнични, от болницата са изписани 27 пациенти, които са издирени и им е наложено да спазват домашна карантина, заяви Паздеров. Лекарят не е имал частна практика.

Инфекцията е тук, в града, между нас. Обръщам се към всички за съдействие и да спазват мерките за безопасност, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Пoдобрява се състоянието на жената с коронавирус от Карнобат, както и това на студентка, завърнала се в морския град от Англия.

Дир.бг