Световно известният оперен певец Пласидо Доминго съобщи днес в профила си във "Фейсбук", че се е заразил с коронавируса.

"Смятам за мой морален дълг да съобщя, че съм с положителен тест за COVID19. Семейството ми и аз сме в самоизолация, докато е необходимо от медицинска гледна точка", написа той.

Доминго допълва, че всички са в добро здраве, но е имал температура и кашлица, поради което са решили да си направят тестове. "Умолявам всички да бъдете изключително предпазливи, да следвате основните правила за често миене на ръцете, да поддържате поне два метра дистанция от другите, да сторите всичко по ваш исили да спрете разпространението на вируса и най-вече, моля ви, стойти се у вас!"

Певецът призовава също да се изпълняват нарежданията на правителствата и регулациите за безопасност - не само лична, но и на цялото общество.

Това е поредният известен испанец, за когото се съобщава, че е поразен от коронавируса. Първата известна личност в Испания, починала от пандемията, е бившият президент на "Реал" (Мадрид) Лоренсо Санс, който между 1995 и 2000 г. да го върне на пътя на европейската слава. Той си отиде в събота на 76-годишна възраст след усложнения от коронавируса.

Дневник