Общински съветник в София е с установен COVID-19 и се лекува във Военномедицинската академия в града. Столичният общински съвет (СОС) спира заседанията си до края на седмицата. Това обяви в профила и в социалната мрежа "Фейсбук" председателят на СОС Елен Герджиков.

"Във връзка с обявеното извънредно положение в страната и предприетите мерки за ограничаване разпространението на коронавирус постоянните комисии към СОС и съвета няма да заседават до 29 март", пише Герджиков.

Той отбелязва, че ако възникне неотложност от взимане на решения, свързани с мерки, които са в компетентността на СОС, ще бъде свикан председателски съвет, на който да се обсъдят възможностите да заседаваме при спазване на изискванията за безопасно събиране на повече хора.

Герджиков пожелава бързо възстановяване на заболелия си колега. Той призовава да не се използва ситуацията за политически дивиденти или партиен маркетинг.

От общинския съвет казаха пред "Дневник", че заседанията се отменят до 29 март, защото дотогава е срокът на заповедта на кмета на София за прилагане на противоепидемичните мерки на територията на Столичната община. След тази дата ще се решава според ситуацията, вероятно срокът ще бъде удължен, уточниха. От СОС отказаха да обявят името на заболелия общински съветник.

Дневник