По нареждане на кмета на Шумен инспектори от общината извършват проверки и следят за изпълнението на заповедите и предупреждават гражданите да спазват забраните във връзка с епидемията от коранавирус. При последващи проверки ще бъдат съставяни актове за установяване на административно нарушение по Закона за административните нарушения и наказания, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

Кметът Любомир Христов е издал нова заповед за забрана на консумация на място в обектите за бързо хранене и в хранителните магазини на територията на бензиностанциите в община Шумен.

От общината припомнят, че по-рано бе наложена забрана и за  работата на кафе машините на открито и на вендинг автоматите за напитки, пакетирани храни и други стоки, които също са поставени на открито.

Забранени са и посещенията на паркове, градини, детски и спортни площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Спира се движението по следните пътни участъци: от Комплекс „Шуменско плато“ (стъклото) до село Новосел; от ул. „Фридрих Енгелс“ в кв. „Дивдядово“ до ЖП-спирка „Дивдядово“ като обходните маршрути са през обособените КПП за съответните населени места. Забраната важи до отмяна на извънредното положение, добавиха от общината.

ШУМ.БГ