Снегът затвори първокласният път Русе - Бяла за всички превозни средства, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е както обилният снеговалеж, така и намалената видимост.

Поради силен вятър, снегонавявания и намалена видимост е ограничено движението на всички превозни средства по третокласния път Ценово - Обретеник в Русенска област.

За снегопочистване са затворени няколко пътни участъка:

    II-52 Свищов - Никопол в участъка Въбел - Лозица
    II-11 Оряхово - Мизия
    III-306 Оряхово - Селановци - Кнежа
    III-405 Козловец - Царевец от 62-ри км до 72-ри км

Заради обилен снеговалеж, навявания и за снегопочистване временно е спрян трафикът на тежкотоварните автомобили над 12 т по пътя Русе - Разград - Шумен в двете посоки, както и път II-52 Пиргово - Мечка и по път III-501 Русе - Две могили - Бяла.

Поради силен снеговалеж и за снегопочистване временно е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала".

От АПИ припомнят, че прогнозата на метеоролозите е за виелици и снегонавявания по планинските проходи. В четири области - Монтана, Враца, Ловеч и Габрово, е определен оранжев код за опасно време и за значителни валежи.

В 15 области е обявен жълт код за потенциално опасно време - Видин, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, София-град и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян, в които се очакват снеговалежи и увеличаване на снежната покривка.

Близо 600 машини обработват пътните настилки, уточниха от АПИ.

Дневник