Във връзка с възникнали въпроси за пропускането през пунктовете на земеделски стопани и животновъди от Областна дирекция на МВР в Шумен уточняват, че те могат да се  легитимират пред полицейските служители с един от следните документи - удостоверение за регистрация по Наредба 3, като земеделски стопанин (зелено картонче). Ако не е заверено за 2020 година важи заверката и за 2019 г. Друг вариант е със служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща, че преминаващото лице е негов служител, а може и чрез удостоверение за регистрация на животновъден обект бил той ферма, рибовъден обект или пчелин.

От ОДМВР призовават отново гражданите при възможност да ограничат пътуванията си и съветват:

Ако доставяте храни и лекарства на свои роднини и близки направете покупки за по-дълъг период от време, за да не се налага всеки ден да посещавате търговски обекти и аптеки.

При посещение на финансови институции направете своите разчети, така че да теглите суми, които да ви бъдат достатъчни за поне десет дни - за плащане на сметки, пазаруване. Ако имате възможност за безконтактно плащане на битови сметки - направете го от вкъщи.

От полицията информират още, че обстановката на изградените пунктове за влизане и излизане в областния град е спокойна и към момента няма струпвания на автомобили.

ШУМ.БГ