Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и собственик на футболния шампион "Лудогорец" Кирил Домусчиев обяви, че е преборил коронавируса. Той съобщи на 17 март, че е заразен.

В кратко обръщение във "Фейсбук" той съжали за причиненото неудобство, след като частната "Софиямед", в която се лекува, беше поставена под карантина, а всички служители са тествани за коронавирус.

"Вече съм здрав! Преборих COVID-19 и вече имам антитела (имунитет). Остава окончателно да се възстановя от пневмонията. Искам да благодаря на медицинския екип, който се грижеше за мен и съпругата ми. Изключителни професионалисти", написа Домусчиев и добави, че "с такива медици ще преборим коронавируса".

"Благодаря и на всички от "Софиямед", на които съжалявам, че създадох неволно доста неприятности! Пазете се, но не се страхувайте! Лечение има. Бъдете умни и се грижете за себе си и своите близки", заяви Домусчиев.

От болницата потвърдиха за оздравяването без да назовават името на Домусчиев. "Въз основа на проведеното лечение общото състояние на пациента е подобрено. Симптомите на пневмонията при пациента са в обратно развитие. Той е без наличие на фебрилитет няколко поредни дни, има обратно развитие на симптоматиката от страна на дихателната система, видни от проведените му образни и всички други изследвания. Пациентът е изследван 2 последователни пъти за наличие на коронавирус като тестовете чрез PCR метод са с отрицателен резултат", се казва в съобщение на "Софиямед"

Сутринта председателят на кризисния щаб Венцислав Мутафчийски съобщи, че седем заразени пациенти са дали първи отрицателен тест и се очаква резултатът от втория, за да бъдат обявени за здрави.

Дневник