Мнозинството от клубовете в мъжкото волейболно първенство искат обявяване на край на сезона, съобщава българската федерация.

Според информацията десет от 12-те клуба в Суперлигата са се обявили за това решение. Мнението им е, че временното класиране трябва да бъде обявено за крайно.

Това би означавало "Нефтохимик 2010" да бъде определен за шампион. Мачовете спряха два кръга преди края на редовния сезон след обявяването на извънредното положение заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

"Хебър", който е втори и води много оспорвана надпревара с "Нефтохимик" за титлата, "държи на всяка цена шампионатът да завърши, без значение кога", посочват от федерацията. От ЦСКА смятат, че е справедливо при приключване на сезона да се обяви нулева година, тъй като разликите между отборите на върха са малки.

Това е първият важен въпрос пред новото ръководство на волейболната федерация и избрания ѝ преди десет дни председател Любомир Ганев. Темата ще се обсъжда на заседание на управителния съвет, което ще се състои чрез конферентен разговор на 31 март.

Дневник