Звездата на "Барселона" Лионел Меси и мениджърът на "Манчестър сити" Хосеп Гуардиола се включиха в борбата с коронавируса. Двамата са дарили по 1 милион евро, съобщи "Марка" и "Мундо депортиво".

Според информацията дарението на Меси ще бъде разпределено към две болници, едната в Барселона, а другата в родината му Аржентина.

"Лионел Меси направи дарения за клиниката ни в борбата с коронавируса. Благодарим много за твоята отдаденост и подкрепа", написаха в "Туитър" от болницата в Барселона, като областта е сред най-засегнатите от заразата в Испания.

От своя страна Гуардиола се включи в кампанията на фондацията на Анхел Солер Даниел и Медицинския колеж в Барселона. От колежа съобщиха, че мениджърът на "Сити" е за купил и доставил медицинско оборудване на стойност 1 милион евро.

Ситуацията в Испания се усложни в последната седмица. Към вторник близо 40 хиляди души са заразени с коронавируса, а броят на загиналите е 2696.

Според Би Би Си звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо и агентът му Жорже Мендеш ще подпомогнат с апаратура болници в Лисабон и Порто. Нападателят на "Байерн" Роберт Левандовски също помогна в борбата коронавируса с дарение на стойност 1 милиона евро.

Дневник